Verslas

2021 m. „Iki“ pagrindines investicijas skyrė plėtrai ir modernizavimo projektams

Prekybos tinklas „Iki“ jubiliejinius trisdešimtmečio metus pasitinka turėdamas 231 parduotuvę ir įsigijęs el. prekybos startuolį „LastMile“. Antro didžiausio prekybos tinklo Lietuvoje „Iki“ plėtrai ir modernizavimui per 2021 m. skirta daugiau kaip kelios dešimtys milijonų eurų.

Investicijos – į parduotuves

2021 m. buvo atidarytos 6 visiškai naujos „Iki“ parduotuvės Vilniuje, Kaune, Ringauduose ir Kuršėnuose. Į šių parduotuvių įrengimą investuota daugiau nei 4,95 mln. eurų. Naujausia tinklo parduotuvė sostinės Pilaitės rajone atidaryta prieš pat 2021 m. Kalėdas. Taip pat pagal naujausius standartus per metus buvo atnaujintos net 26 „Iki“ parduotuvės. Iš viso jų atnaujinimui skirta daugiau nei 20 mln. eurų.

Praėjusiais metais atnaujinta ir mažųjų „IKI Express“ parduotuvių koncepcija. Pirkėjų patogumui čia naudojami įvairūs technologiniai sprendimai – nuo savitarnos kasų iki vaizdo ekranuose pateikiamo meniu. Naujosios koncepcijos parduotuvės yra itin patogios greito apsipirkimo besitikintiems pirkėjams centrinėse miestų dalyse. Be to, čia siūlomas platus vietoje paruošto šviežio maisto asortimentas ir kava išsinešti.

Prekybos tinklas „Iki“ per šiuos metus planuoja ir toliau vykdyti plėtrą, atidaryti 5–7 parduotuves, į jas investuoti apie 10 mln. eurų.

Paskelbta apie naujo biuro statybos planus

Praėjusių metų vasarą prekybos tinklas pradėjo dar vieną svarbų projektą – naujo administracijos biuro statybas sostinės Pilaitės rajone. Šalia jo bus įrengta ir moderni „Iki“ parduotuvė. Planuojamos investicijos siekia 10 mln. eurų. Naujojo trijų aukštų administracijos pastato su parduotuve plotas sieks 5 850 kv. m, jis iškils  2,78 ha sklype.

Naujasis biuras užtikrins prekybos tinklo darbuotojams patogesnę ir malonesnę darbo aplinką. Jis atitiks architektūros tendencijas, darniai įsilies į supančią aplinką ir ją tausos. Taip pat šios investicijos prisidės prie perspektyvaus rajono augimo.

Dėmesys el. prekybai ir technologijoms

2021-aisiais prekybos tinklą „Iki“ valdanti UAB „Palink“ sėkmingai baigė startuolio „LastMile“ įsigijimo sandorį ir įsigijo 67 proc. akcijų paketą. „Palink“ įsigijus platformą „LastMile“ plėtojančios UAB „Greituolis“ kontrolinį akcijų paketą, planuojamas dar spartesnis startuolio augimas. Šis žingsnis į el. prekybos sritį padės dar sparčiau plėtoti pirkėjams aktualų, patogų ir greitą apsipirkimo būdą.

Nuo pat veiklos pradžios prieš 30 metų, „Iki“ buvo naujoves ir pokyčius Lietuvoje diegęs prekybos tinklas. Į technologijas investuojama ir toliau, pavyzdžiui, diegiami elektroniniai kainolapiai. Iš karto visoje parduotuvėje įdiegti elektroniniai kainolapiai užtikrina veiklos efektyvumą ir prisideda prie tvarumo tikslų – parduotuvėse, kuriose įdiegta ši technologija, sutaupoma iki 50 proc. popieriaus.

Toliau plečiamos ir savitarnos kasos. Jos įrengiamos tiek naujose, tiek atnaujinamose parduotuvėse, taip pat ir ten, kur parduotuvės neatnaujinamos, tačiau jaučiamas šių kasų poreikis. 2021 m. investicijos į savitarnos kasas siekė apie 3 mln. eurų. Iš viso savitarnos kasos veikia 108 prekybos tinklo parduotuvėse.

Prekybos tinklą „Iki“ iš viso šiuo metu sudaro 231 „Iki“ parduotuvė, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinkle dirba per 5,9 tūkst. darbuotojų.

Parašykite komentarą