Darbas ir karjera

Patarimai nusprendusiems pakeisti savo dabartinę darbovietę

Esate tvirtai apsisprendę artimiausiu metu pakeisti savo dabartinį darbą? Tačiau savo dabartinėje darbovietėje jūs iki šiol dirbote ne vienerius metus, todėl galvodami apie naujo darbo paieškas jūs kartu turite ir įvairių abejonių? Suprantama, kad jei paskutinį kartą darbo ieškoti jums teko prieš daugybę metų, šiandien jums gali stigti pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau supraskite, jog per visus šiuos metus jūsų patirtis gerokai išaugo ir dabar jūs esate dar vertingesni darbuotojai. Būtent tai turėtų padėti jums lengviau atrasti ir jums tinkančią naują darbo vietą. Kaip bebūtų, kiekvienas atvejis yra labai individualus, todėl vertėtų atkreipti dėmesį ir į keletą svarbių detalių.

Taigi, visų pirma jūs turite pasistengti labai objektyviai įvertinti savo tikrąją patirtį ir kvalifikaciją. Paprastai žmonės savo sugebėjimus, žinias ir patirtį yra linkę vertinti kur kas geriau nei iš tikrųjų yra, tačiau jei jūs norite, kad naujo darbo paieškos jums būtų kur kas sklandesnės, neabejotinai turėtumėte į visą tai žvelgti kaip įmanoma objektyviau – nepaisant to, kaip sudėtinga iš pirmo žvilgsnio tai galėtų atrodyti.

Taip pat svarbu išanalizuoti dabartinę rinką ir išsiaiškinti, kokių darbo sąlygų ir darbo užmokesčio jūs galėtumėte tikėtis sulaukti. Suprantama, kad jei jūs pretenduojate į panašią poziciją, kurioje dirbate ir šiandien, turėtumėte naujoje darbovietėje prašyti didesnio atlyginimo. Priešingu atveju jums nėra priežasties eiti kitą darbovietę (nebent joje darbo sąlygos yra reikšmingai geresnės ir kur kas labiau atitinkančios jūsų lūkesčius). Bet kuriuo atveju, per ne vienerius metus, kuriuos praleidote savo dabartinėje darbovietėje, situacija darbo rinkoje galėjo pakisti, todėl naudinga sužinoti su kuo jums gali tekti susidurti, kuomet imsitės naujo darbo paieškų.

Atsižvelgdami į tai, kuriame mieste jūs norėtumėte surasti savo naująją darbovietę, turėtumėte pasinaudoti ir internetiniais darbo skelbimų portalais. Tai reiškia, kad nepaisant to, ar jus domina darbas Klaipėdoje, ar darbas Vilniuje – darbo skelbimų portalai yra būtent tai vieta, kurioje turėtumėte pradėti darbo paieškas. Šiandien tai yra pagrindinė priemonė, kurios pagalba darbdaviai ieško naujų darbuotojų, o žmonės ieško naujo darbo, todėl galite būti tikri, kad pasirinkę tinkamą darbo skelbimų portalą jūs susidursite ir su labai didele darbo pasiūlymų pasiūla.

Vertindami šiuolaikinėje rinkoje esančius darbo pasiūlymus turėtumėte didelį dėmesį skirti darbdavio siūlomoms darbo sąlygoms ir darbuotojams priskiriamoms pareigybėms, kartu nepamiršdami atsižvelgti ir į siūlomą atlyginimą (beje, pastarasis bus nurodytas intervalais, todėl iš anksto suprasti, kiek iš tikrųjų galėsite tikėtis gauti, bus sudėtinga). Visa tai jums turėtų padėti lengviau suprasti, ar įmonė, kuri ieško darbuotojų, galėtų jums pasiūlyti geresnę darbo vietą, optimaliau atitinkančią jūsų keliamus reikalavimus ir numatytus karjeros tikslus.

Parašykite komentarą