IT naujienos,  Verslas

5 patarimai būsimam freelanceriui

Darbas sau daugeliui žmonių atrodo labai patraukli uždarbio galimybė. Ar tikrai? Dažniausiai galima uždirbti daugiau, taip pat daugeliui žmonių patinka ir lankstus darbo grafikas, tačiau reikia nepamiršti, kad dirbti – vis tiek reikia ir dažnai kur kas daugiau nei dirbant pagal darbo sutartį.

Visgi, net ir didelis darbas dažnai savaitgaliais bei naktimis neatgraso žmonių nuo darbo sau. Kaip labiausiai tinkama veiklos forma yra pasirenkama individuali veikla pagal pažymą. Ne per didžiausi mokesčiai, užsiimti galima beveik bet kuo, o apskaitos vedimas su saskaita123.lt – labai paprastas ir nereikalauja jokių specifinių įgūdžių.

Kaip pradėti dirbti sau, kai kyla labai daug baimių bei klausimų? 5 patarimai Jums – žemiau.

1.     Rinkos įvertinimas.

Labai svarbu kuo detaliau įvertinti rinką. Ne tik galimus klientus, tačiau taip pat ir konkurentus. Dažnam atrodo, kad jo turima idėja yra labai gera ir greitai suras savo klientą.

Deja, labai dažnai tik taip atrodo, tačiau praktiškai ne taip paprasta užsiauginti savo auditoriją ir tuo pačiu savo prekinį vardą, kuris bus pripažįstamas. Rinkos analizei tikrai nereikia specialistų. Pats, buitiniu būdu, excel pagalba galite įsivertinti – kas yra galimas Jūsų klientas ir tuo pačiu kokias paslaugas siūlo Jūsų konkurentai.

2.     Neatiduokite visų pajamų.

Gana didelė ir dažna daugelio būsimų freelancerių klaida yra atiduoti didžiąją dalį savo pajamų naujai veiklai. Tikrai kai kurioms reikia nemažai pradinių investicijų. Tokiu atveju reikia ieškoti investuotojų bei kitų metodų, kurie gali padėti Jums pradėti veiklą neinvestavus visų savo paties pinigų.

Taip pat reikia ieškoti kitų pajamų šaltinių, kurie leis Jums išgyventi, kol bus „įsivažiuota“ į veiklą.

3.     Ieškokite pažinčių.

Kad ir kokia veikla yra vykdoma – pažinčių niekada nebus per daug. Tikrai ne kiekvienas dirbantis sau yra mėgėjas pliurpti. Daugeliui patinka dirbti sau ir dėl savęs. Visgi, vardan veiklos pelningumo reikia bandyti palaikyti glaudžius santykius su kitais, kurie gali būti naudingi Jūsų veiklai. Arba jūs jiems. Megzkite santykius, kadangi tai atveria didesnes galimybes. Priimkite jas.

4.     Išmokite planuoti.

Darbas sau nuo darbo kitam skiriasi daugelių aspektų ir vienas svarbiausių yra tai, kad reikia išmokti pačiam planuoti savo laiką ir tuo pačiu darbus. Kol vieniems tai sekasi labai gerai, kitiems, deja, tikras iššūkis.

Galima rasti labai daug programėlių, kurios padeda paprasčiau susiplanuoti darbus. O specialistui, kuris dirba sau, yra labai svarbu, kad nebaigęs vieno užsakymo – jau turėtų kitą. Taip, tam reikia įgūdžių, tačiau jie dažniausiai ateina su laiku. Tik reikia norėti išmokti taip dirbti.

5.     Domėkitės buhalterija.

Straipsnio pradžioje minėjome, kad darbas pagal IVP dažnai vertinamas ir dėl to, kad buhalterija yra gana paprasta. Ar taip ir yra? Daugelis, kuris verčiasi šio tipo veikla, sutiktų, kad taip. Tačiau labai svarbu pačiam kuo daugiau dėmesio skirti įstatymų naujiniams, kurie padeda taisyklingai vestu apskaitą.

Galiausiai, jeigu pačiam per sunku – buhalterio samdymas yra viena iš alternatyvų. Tiesa, apmokama. Ar galite tam skirti dalį verslo pajamų?

Parašykite komentarą