Sportas

P. Jakelis: pagrindinė Anglijos „Premier“ lygos favorite išlieka „Manchester City“

Jau baigiasi ketvirtas Anglijos „Premier“ lygos sezono mėnuo, per šį laiką buvo tokių komandų susirėmimų, kurie ir nustebino, ir patvirtino futbolo ekspertų prognozes. „Viaplay“ komentatorius Paulius Jakelis apžvelgia situaciją lygoje ir dalijasi įžvalgomis apie komandas.

„Vis dar esu įsitikinęs, kad būtent „Manchester City“ yra pagrindinė Anglijos „Premier“ lygos favoritė – neabejoju, jog ilgoje distancijoje jie įrodys savo pranašumą. Kas mane stebina, tai Londono „Arsenal“. Akivaizdu, kad Mikeilui Artetai pavyko suburti jauną, alkaną ir treneriu tikinčią komanda. Jie žaidžia fantastiškai, tačiau aš abejoju, ar ši jauna komanda tokį žaidimą gali demonstruoti visą sezoną“, – komentuoja P. Jakelis.

Pasak jo, kitas malonus siurprizas yra „Newcastle United“ komanda, kuri pasipildė labai strategiškai taikliai – žaidėjų pirkimai buvo gerai apgalvoti, pinigai į kairę ir dešinę tam švaistomi nebuvo.

„Net ir prie Steve‘o Bruce‘o blankiai atrodę futbolininkai dabar įrodinėja, jog kitoje sistemoje gali žaisti kur kas geriau. Tačiau vis tik netikiu, jog jie ilgai išsilaikys Čempionų lygos vietose“, – aiškina P. Jakelis.

Futbolo komentatorius teigia negalintis išskirti vienų įsimintiniausių rungtynių, mat „Premier“ lygoje dauguma jų yra labai įdomios ir neprognozuojamos.

„Tuo ši lyga ir žavi, kad net lyderis žaisdamas su autsaideriu negali būti tikras, jog laimės. Puikus pavyzdys yra paskutinės „Manchester City“ ir „Fulham“ rungtynės, kur raudona kortelė ir baudinys suteikė šansą „Fulham“ klubui, o Erlingas Haalandas pergalę „miestiečiams“ garantavo tik tiksliu baudiniu paskutinę minutę“, – sako jis.

Jakelis priduria, kad jį nustebino labai prastas „Leicester City“ startas, tačiau jam buvo akivaizdu, jog ši komanda turi per daug talento, jog ilgai užsisėdėtų lentelės dugne.

„Jų žaidimas ir rezultatai gerėja, to ir tikėjausi. Tačiau nemaloniai nustebino „Nottingham Forest“ – esu prieš tai, kad atėję į lygą jos naujokai atsisakytų buvusių žaidėjų paslaugų ir susipirktų absoliučiai naują sudėtį“, – tvirtina jis.

Reziumuodamas šiandieninę „Premier“ lygo situaciją futbolo komentatorius teigia, kad dabar įdomiausia yra tai, kas vyksta pasaulio futbolo čempionate: kokios formos žaidėjai grįš į savo klubus, kas patirs traumas ir pan.

Nuo rugpjūčio 5 d. visas 380 „Premier“ lygos rungtynių galima tiesiogiai stebėti per „Viaplay“. Pasaulinio lygio rungtynes „Viaplay“ siūlo žiūrėti su komentarais lietuvių kalba.

„Viaplay Group“ teisę transliuoti „Premier“ lygą turi iki 2028 m., visas transliacijas galima žiūrėti per įvairiausius išmaniuosius įrenginius.

Pranešimą paskelbė: Karolina Pūtytė, UAB „Idea Prima”

Parašykite komentarą