Darbas ir karjera

Wizz Air pilotus kviečia prisijungti prie programos ir kelti kvalifikaciją

Sparčiausiai auganti Europoje ir aplinkai tvariausia pasaulyje* oro linijų bendrovė Wizz Air pristato kvalifikacijos kėlimo programą Airbus valdymo patirties turintiems pilotams, kurią pabaigę jie iškart galės tapti lėktuvų kapitonais Wizz Air tinkle.

Programa “Direct Entry Captain Program” vyr. pilotams (angl. first officer) siūlo galimybę kelti kvalifikaciją prisijungus prie sparčiausiai Europoje augančios pigių skrydžių bendrovės, šiuo metu intensyviai plečiančios krypčių žemėlapį Europoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Šiuo metu tik Europoje prieinama mokymo programa truks apie pusę metų, o ją sėkmingai baigę specialistai taps Wizz Air kapitonais. Studijų programai 10 000 Eur užstatą suteikia Wizz Air; kursus baigęs pilotas įsipareigoja šią sumą grąžinti per 20 mėn. nuo programos pabaigos, t.y. per šį laikotarpį nuo jo atlyginimo bus išskaičiuojama 500 Eur per mėnesį suma. Toks finansinis planas leidžia kursą baigti kiekvienam karjeros siekti norinčiam pilotui ir neužkrauna jam didžiulės finansinės naštos.

Ieško virš šimto pilotų
Per 2023 m. aviakompanija ketina įdarbinti 120 kapitonų, kurie skraidys su Wizz Hungary ir Wizz Malta oro linijomis. 25-iems iš jų šios pareigos bus pasiūlytos iš karto, baigus mokymų programą. Bendrovė Wizz Air aktyviai ieško ir įdarbina tipo kvalifikaciją (angl. type-rated) ir EASA licenciją turinčius pilotus, kurie turi teisę gyventi ir dirbti Europos Sąjungoje, Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Gruzijoje, Gruzijoje, Moldovoje, Šiaurės Makedonijoje ar Serbijoje. Kandidatai, kurie prie Wizz Air prisijungs pagal „Direct Entry Captain Program“ programą, turės galimybę skraidyti itin moderniais ir tvariais „Airbus“ lėktuvais, skraidančiais daugiau nei 950 maršrutų, beveik 200 kryptimis į daugiau kaip 50 šalių. Artimiausiu metu bendrovė planuoja savo lėktuvų parką išplėsti daugiau negu tris kartus – iki 2030 m. jį sudarys 500 orlaivių.

Wizz Air rūpinasi savo pilotų tobulėjimu ir gerove, užtikrina konkurencingus atlyginimus, geriausius rinkoje mokymus, neterminuotą ir saugią darbo sutartį, taip pat – lanksčiai sudaro fiksuotą skrydžių tvarkaraštį, kuris leidžia mėgautis profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra. Susidomėję kandidatai savo paraiškas gali teikti Wizz Air tinklalapio „Karjeros“ skiltyje čia: http://bit.ly/3T8WrI1.

„Direct Entry Captain Program“ baigęs pilotas Ludwigas Andre sako, kad programa ne tik motyvavo jį tobulėti, bet ir suteikė galimybių siekti karjeros sparčiausiai Europoje augančioje oro linijų bendrovėje.

„Wizz Air įgulos vado pareigas einu jau ketverius metus, tačiau iki šiol džiaugiuosi kiekvienu lėktuvo pakilimu ir nusileidimu. Esu dėkingas bendrovei už galimybę baigti šią programą. Per šiuos metus taip pat tapau ir mokymų instruktoriumi, neseniai prisijungiau prie įdarbinimo komandos. Mano patirtis yra viena iš daugelio Wizz Air sėkmės istorijų, esu tikras kad savo Wizz sėkmės istoriją galite kurti ir jūs“ – visus norinčius ragina specialistas.

* 2022 m. Azijos aviacijos centras (angl. Centre of Aviation, CAPA) Wizz Air suteikė metų tvariausios oro linijų grupės apdovanojimą (angl. Environmental Sustainability Award).

Parašykite komentarą