Verslas

WIZZ AIR TREČIUS METUS IŠ EILĖS PRIPAŽINTA TVARIAUSIA ŽEMŲ KAINŲ ORO LINIJŲ BENDROVE

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti Europoje ir aplinkai tvariausia pasaulyje* oro linijų bendrovė, trečius metus iš eilės pripažinta tvariausia žemų kainų oro linijų bendrove tvarumo apdovanojimuose „World Finance Sustainability Awards 2023“.

Žurnalas „World Finance“ teigiamai įvertino „Wizz Air“ tvarumo rodiklius ir įsipareigojimą dar 25 proc. iki dešimtmečio pabaigos sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį (palyginti su 2020 finansinių metų pradžios rodikliais). Vertinimo komisija įvertino nuolatines oro linijų bendrovės investicijas į naujausias technologijas, orlaivių parko atnaujinimą, degalų naudojimo efektyvumo iniciatyvas, partnerystę su tvarių aviacinių degalų (SAF) gamintojais ir investicijas į mokslinius tyrimus ir technologinę plėtrą, įskaitant drauge su „Airbus“ vykdomus vandeniliu varomų orlaivių tyrimus.

Jau penktus metus vykstančiuose „World Finance Sustainability Awards“ apdovanojimuose pagerbiamos įmonės, kurios savo veikloje didžiausią dėmesį skiria tvarumui. Apdovanojimų kategorijos apima trisdešimt pramonės segmentų – nuo sveikatos priežiūros ir skaitmeninės valiutos iki aviacijos.

Remiantis metine ataskaita, 2023 finansiniais metais „Wizz Air“ pasiekė mažiausią per visą istoriją anglies dioksido pėdsaką per vienus finansinius metus – 53,8 gramo vienam keleivio kilometrui. Tai yra 6 proc. mažiau, palyginti su lygiu, buvusiu iki COVID-19. Šiam tikslui pasiekti oro linijų bendrovė daug investavo į savo orlaivių parką – pakeitė senesnius orlaivius naujaisiais „Airbus A321neo“, kurie pasižymi didele aplinkosaugine nauda mažinant triukšmą ir taupant degalus. Šiuo metu naujieji orlaiviai gali deginti iki 50 proc. SAF (SAF turi būti maišomas su įprastiniais reaktyviniais degalais, kad atitiktų teisės aktuose nustatytus naudojimo orlaivyje reikalavimus. „Wizz Air“ 2023 finansiniais metais naudojo 0,005 proc. SAF). Naujosios NEO technologijos „Airbus A320“ šeimos lėktuvų dalis „Wizz Air“ orlaivių parke jau viršijo 50 proc.

„Wizz Air“ taip pat parengė SAF strategiją, pagal kurią numatyta ateityje sudaryti tiekimo sutartis su tiekėjais ir jau bendradarbiaujama su „Mabanaft“, „Neste“, OMV ir „Cepsa“. 2023 m. balandį „Wizz Air“ paskelbė apie savo pirmąją kapitalo investiciją į biokuro bendrovę „Firefly Green Fuels“, siekdama remti SAF plėtrą Jungtinėje Karalystėje. 2023 m. gegužę oro linijų bendrovė kaip „Indigo Partners“ dalis investavo į JAV įsikūrusį SAF startuolį „Clean Joule“.

„Mums didelė garbė jau trečius metus iš eilės gauti „World Finance“ pripažinimą už mūsų tvirtą įsipareigojimą aviacijos pramonėje taikyti tvarią praktiką. Mes nuoširdžiai siekiame mažinti anglies dioksido taršos intensyvumą ir taikyti gerąsias praktikas. Ėmėmės strateginių iniciatyvų, įskaitant investicijas į naujausius orlaivius ir inovatyvias alternatyvių degalų technologijas ir vandeniliu varomų nulinės emisijos orlaivių potencialo tyrimus. Šis apdovanojimas – tai mūsų WIZZ komandos sunkaus darbo ir atsidavimo įrodymas, kad esame įsipareigoję rūpintis grupės aplinkosauga, užtikrindami, kad išliktume pramonės lyderiai tvarumo srityje ir lyderiautume žemų kainų aviacijos sektoriuje“, – pranešime spaudai sako Yvonne Moynihan, „Wizz Air“ korporatyvinių reikalų ir ESG (aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos) pareigūnė.

„Žurnalas „Finance Magazine“ pripažįsta įmones, kurios aktyviai siekia reikšmingų pokyčių aplinkos, visuomenės ir įmonių valdymo srityse. Tvarus įsipareigojimas tampa vis svarbesnis atsižvelgiant į planetos būklę. Didelį įspūdį mums padarė „Wizz Air“ pasiekimai tapti rinkoje pirmaujančia oro linijų bendrove, turinčia puikius tvarumo rodiklius, nes nuolat investuoja į naujausias technologijas ir tobulėja, siekdama sumažinti anglies dioksido pėdsaką, tenkantį vienam žmogui. Mums taip pat įspūdį daro, kad įmonė eksploatuoja vieną jauniausių orlaivių parkų pasaulyje, nuolatos užtikrinantį mažiausią CO2 emisiją Europoje, investuoja į „Firefly Green Fuels“ mokslinius tyrimus ir plėtrą ir taip prisideda prie bendrų ESG rodiklių“, – sako Monika Wojcik, „World Finance“ specialiųjų projektų vadovė.

* 2022 m. Azijos aviacijos centras (angl. Centre of Aviation, CAPA) „Wizz Air“ suteikė metų tvariausios oro linijų grupės apdovanojimą (angl. Environmental Sustainability Award).

Apie „Wizz Air“

„Wizz Air“ – sparčiausiai auganti pigių skrydžių oro linijų bendrovė Europoje, valdanti 181 „Airbus A320“ ir „Airbus A321“ orlaivių parką. Įmonės aviacijos profesionalų komanda užtikrina aukščiausios kokybės paslaugas ir itin žemas bilietų kainas. Dėl šių priežasčių F23 finansiniais metais, kurie baigėsi 2023 m. kovo 31 d., „Wizz Air“ rinkosi 51,1 mln. keleivių. Bendrovės akcijos kotiruojamos Londono vertybinių popierių biržoje su WIZZ ženklu. Airlineratings.com, vienintelė pasaulyje saugos ir produktų reitingų agentūra, įmonę neseniai įtraukė į saugiausių oro linijų bendrovių dešimtuką, o ATW ją paskelbė 2020-ųjų „Metų aviakompanija“ – tai aukščiausias įvertinimas, kurį gali gauti oro bendrovė ar asmuo už puikius rezultatus, inovacijas ir aukščiausio lygio aptarnavimą. „Wizz Air“ taip pat buvo pripažinta „Tvariausia žemų kainų aviakompanija“ tvarumo apdovanojimuose „World Finance Sustainability Awards“ 2021–2023 m. Azijos aviacijos centras „Wizz Air“ 2022 m. pripažino aplinkai tvariausia oro linijų grupe (angl. „Global Environmental Sustainability Airline Group of the Year“).

Apie „World Finance Awards“ apdovanojimus

Nuo 2007 m. žurnalas „World Finance“, kuriame pateikiama finansų pramonės ir pasaulio ekonomikos apžvalga ir analizė, kasmet teikia apdovanojimus už pasiekimus, naujoves ir puikius rezultatus. 2019 m. pradėtais teikti „Tvarumo apdovanojimais“ įmonės įvertinamos už jų įsipareigojimą įgyvendinti svarbias aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdymo (ESG) priemones drauge ieškant būdų, kaip veikti dar tvariau.

Parašykite komentarą