Verslas

Svetimą turtą apgadinę specialiosios technikos naudotojai galės jaustis saugesni

Specialioji savaeigė technika – naudojama žemės ūkyje, statybose ir kitur – dažnai yra itin sunki ir brangi. Dėl to didelės būna ir su ja susijusios žalos– tiek padarytos pačiai technikai, tiek ir įvykusios ją naudojant. Iki šiol šios technikos draudimas apsaugodavo nuo nuostolių, padarytų pačiai technikai ar sukeltų ją naudojant keliuose arba aikštelėse. BTA draudimas plečia šios draudimo rūšies apsaugas ir įtraukia civilinės atsakomybės draudimą už kelių ir aikštelių ribų.

„Per metus sulaukdavome kelių dešimčių užklausų dėl žalos, padarytos trečiosioms šalims ne keliuose. Neabejoju, kad kur kas daugiau tokių atvejų mums tiesiog nėra žinomi – savo techniką apdraudę asmenys skaito draudimo taisykles ir dažnai supranta, kurie įvykiai nėra draudžiamieji. Todėl esame tikri, kad išplėsta draudimo apsauga prisidės prie specialiąją techniką naudojančių asmenų veiklos stabilumo užtikrinimo“, – aiškina Ramūnas Jusas, BTA draudimo produkto vadovas.

Pagal atnaujintas sąlygas apsidraudę specialiosios technikos naudotojai bus apsaugoti ir nuo tokių nuostolių, kurie nutinka dirbant laukuose apgadinus trečiųjų asmenų turtą, pavyzdžiui, komunikacijų vamzdžius, elektros perdavimo linijas ar tvoras.

„Anksčiau ši draudimo rūšis nuostolių, atsiradusių dėl technikos naudojimo ne keliuose ar aikštelėse, neatlygindavo. Už ją atsakingas būdavo pats šios technikos naudotojas arba žalą atlygindavo verslo civilinės atsakomybės draudimas“, – teigia R. Jusas.

Jo teigimu, toks draudimo teikiamos apsaugos išplėtimas yra reikšminga naujovė Lietuvos rinkoje. Ji daugiausiai orientuota į smulkiuosius ūkininkus ar asmenis užsiimančius individualia veikla, kurioje naudojama specialioji technika ir nesidraudžiama verslo civilinės atsakomybės draudimu.

Daugiausiai nelaimių – laukuose

Ūkininkas Ignas Koženiauskas, kurio dirbami laukai užima apie 500 ha plotą, sako, kad didžioji dalis žalų, susijusių su sunkiąja ūkio technika, neabejotinai įvyksta laukuose.

„Visa mano technika apdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, kai kurie vienetai – ir Kasko. Tai iki šiol jei kas nors atsitikdavo laukuose – užkabinus akmenis ar stulpus – būtent Kasko gelbėdavo. Bet toks draudimas atlygina žalas tik mano paties technikai, o ne trečiosioms šalims. Jei išsiplės civilinės atsakomybės draudimas, ūkininkai dirbdami laukus galės jaustis saugesni, kad užkabinę svetimą turtą neprisidarys galvos skausmo“, – sakė jis.

 

Apie BTA:                

AAS „BTA Baltic Insurance Company“ (BTA) priklauso Vidurio ir Rytų Europos draudimo rinkos lyderei Austrijos „Vienna Insurance Group AG“ (VIG) ir yra didžiausia VIG bendrovė Baltijos regione. Beveik 200 metų veikianti, per 50 įmonių 25-iose šalyse valdanti VIG pirmauja Baltijos šalyse, kur grupės įmonės 2022 m. užima ketvirtadalį ne gyvybės draudimo rinkos. 2022 m. BTA savo draudimo partneriu Lietuvoje pasirinko apie 400 tūkst. privačių bei verslo klientų, su kuriais pasirašyta apie 1,1 mln. draudimo sutarčių, atlyginta per 80 mln. eurų žalų.

Daugiau informacijos:

Boris Kuzmas
Atstovas ryšiams su žiniasklaida
AAS „BTA Baltic Insurance Company“ filialas Lietuvoje
Mob. tel. +370 613 84740
El. paštas: boris.kuzmas@bta.lt

Pranešimą paskelbė: Andrius Baranauskas, Winning Reputation

Parašykite komentarą