Verslas

UTIISI UAB „ZeroSum Mixed Fund II“ papildė savo valdomo nekilnojamo turto portfelį dar vienu įsigijimu. Sandorį finansavo SEB bankas ir EfTEN Special Opportunities Fund.

„ZeroSum Asset Management“, valdanti šešis informuotiesiems investuotojams skirtus investicinius fondus ir bendroves, per savo valdomą UTIISI UAB „ZeroSum Mixed Fund II“ įsigijo 100 % „ŠVITRIGAILOS 11B UAB“ akcijų. „ŠVITRIGAILOS 11B UAB“ valdo ir administruoja beveik 13 tūkstančių kvadratinių metrų ploto patalpas, įskaitant biuro erdves, automobilių parkavimo aikšteles ir kavinę Vilniaus mieste. Šis objektas yra strategiškai svarbioje Naujamiesčio vietoje, kuri sparčiai vystosi – aplink kuriasi nauji kvartalai ir infrastruktūra, tampantys verslo traukos taškais.

„Šis įsigijimas yra svarbi fondo strategijos dalis, siekiant diversifikuotų srautinių objektų Baltijos šalyse,“ – teigia Laurynas Byla, ZeroSum Asset Management generalinis direktorius. „Manome, kad nuomininkų pasitikėjimas ir bendradarbiavimas geriausiai atsispindi pastato užimtume, kuris viršija 95%. Daugelis nuomininkų šiame verslo centre yra įsikūrę daugiau nei dešimtmetį, o tai tik įrodo, kad „ŠVITRIGAILOS 11B UAB“ valdomi pastatai yra puikios būklės ir gerai prižiūrėti.“

UTIISI UAB „ZeroSum Mixed Fund II“ planuoja toliau investuoti į verslo centro konferencijų centrą ir bendras erdves, siekiant išlaikyti aukštą nuomininkų pasitikėjimą. Šie atnaujinimai papildys verslo centro privalumus, kurie jau yra labai vertinami nuomininkų – patraukli nuomos kaina ir gausios parkavimo vietos, ko dažnai negali pasiūlyti naujai statomi verslo centrai šioje miesto lokacijoje.

„Šiuo metu Vilniuje vieni patraukliausių komercinių biurų yra tie, kurių nuomotojai siūlo įrengtas patalpas arba galimybę tai padaryti efektyviai, nereikalaujant didelio nuomininkų įsitraukimo ir galintys pasiūlyti lanksčias nuomos sąlygas ir terminus,“ – teigia Tadas Jonušauskas, SEB banko Verslo bankininkystės tarnybos vadovas. „Pastaruosius metus Naujamiestis sparčiai keitė savo komercinį veidą – jame atsirado šiuolaikiškų verslo centrų, kuriuose kuriasi verslo bendruomenė, tad poreikis verslo patalpoms šiame rajone ateityje didės, augs turto vertė ir likvidumas. Vertiname bendradarbiavimą, UTIISI UAB „Zerosum Mixed Fund II“ pasitikėjimą ir sprendimą pasirinkti SEB banką šios paskolos teikėju.“

„Džiaugiuosi, kad galėjome prisidėti prie šio sandorio – patyrusi investuotojų komanda įsigijo stabilų ir laiko patikrintą srautinį objektą. Dalinai finansavome sandorį per 2,0 milijonų eurų 50 mėnesių trukmės obligacijų emisiją. Tai yra pirma EfTEN Special Opportunities Fund (SOF) investicija. EfTEN SOF ir toliau aktyviai svarsto investavimo galimybes Baltijos šalyse – pagrinde NT vystymo projektų ir įsigijimų, susiduriančių su kapitalo trūkumu 2,0-6,0 mEUR ribose, finansavimą įvairiomis formomis. Rudeniop maksimali investicijų į vieną projektą sumą turėtų augti iki 10,0 mEUR,” – sandorį komentuoja EfTEN Capital Lietuva UAB partneris Laurynas Žilys.

„Nors šiuo metu investicinių nekilnojamojo turto sandorių rinka nėra aktyvi, tačiau gerose lokacijose esantys objektai vis dar išlieka patrauklūs,“ – teigia šiam sandoriui tarpininkavusios Nekilnojamojo turto investicinių paslaugų įmonės UAB „Realtum Advisors“ direktorius Linas Butkus. „Tokie objektai, kaip šis Naujamiesčio verslo centras, pritraukia dėmesį dėl savo strategiškai patogios vietos ir geros infrastruktūros.“

Akcijų pirkimo-pardavimo sandorio registracijai buvo pasirinktas UAB FMĮ „OSUM Securities“, pasižymintis greitu ir profesionaliu paslaugų suteikimu.

Kontrolę įgyjantis ūkio subjektas UTIISI UAB „ZeroSum Mixed Fund II“ tiesiogiai ir per dukterines įmones investuoja į vidutinės ir aukštesnės rizikos nekilnojamojo turto objektus Baltijos šalyse. Šiuo metu „ZeroSum Mixed Fund II“ valdomo turto vertė yra daugiau nei 20 mln. EUR. Fondo siektinas dydis – 30 mln. EUR.

Daugiau informacijos: info@zsam.lt  

Apie „ZeroSum Asset Management“ https://zsam.lt/

Apie EfTEN SOF: https://eften.ee/en/funds/eften-special-opportunities-fund/

Pranešimą paskelbė: Akvilė Bakūnaitė , ZeroSum Asset Management

Parašykite komentarą