Technologijos

Pirmojo „Tele2“ pusmečio rezultatai: nuosekliai augo klientų ratas ir investicijos į tinklo modernizaciją

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ skelbia pirmojo šių metų pusmečio rezultatus. Didžiausią mobiliojo ryšio rinkos dalį turintis operatorius tęsė ilgalaikes investicijas į ryšio kokybę ir klientų patirties gerinimą, tad toliau augo įmonės privačių bei verslo klientų skaičius, taip pat didėjo duomenų suvartojimas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
„Tinklo plėtra ir klientų patirties gerinimas – pagrindiniai mūsų prioritetai. Didžiuojamės turėdami kaip niekada gerai išvystytą ir efektyvų tinklą. Toliau tęsiame tikrojo, greitojo 5G plėtrą, taip pat modernizuojame ir vartotojų labiausiai naudojamą 4G tinklą. Žinome, kad klientai tai vertina ir mumis pasitiki, nes suteikiame jiems galimybę naudotis kokybiškomis paslaugomis už sąžiningą kainą“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.
Bendrovės pajamos per šį pusmetį pasiekė 173 mln. eurų ir buvo 5,3 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.
EBITDAaL (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą, amortizaciją ir pritaikius IFRS 16 efektą) šių metų pirmąjį pusmetį siekė 72,5 mln. eurų – tai 8,1 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.
Antrojo 2024 m. ketvirčio duomenimis, „Tele2“ paslaugomis naudojasi daugiau nei 2 mln. 64 tūkst. vartotojų. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, bendras klientų skaičius padidėjo 1,7 proc. Verslo klientų skaičius taip pat nuosekliai augo – jis siekia 322,2 tūkst. ir yra 4,1 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.
Auga ir klientų poreikis naršyti internete – įprastą bendravimą žinutėmis ir skambučiais keičia bendravimas virtualioje erdvėje. Tai rodo kasmet augantis išnaršytų mobiliųjų duomenų kiekis – antrąjį šių metų ketvirtį „Tele2“ klientai Lietuvoje persiuntė 122,4 tūkst. TB duomenų – 13,2 proc. daugiau nei tuo pačiu metu 2023-siais.
Didėjo ir mobiliųjų duomenų vartojimas užsienyje. Per antrąjį metų ketvirtį keliautojai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, užsienio šalyse naršė 12,3 proc. daugiau – duomenų kiekis padidėjo iki 2,2 mln. GB.
„Tele2“ toliau tobulina ryšio kokybę, tęsia tinklo modernizacijos darbus. Operatorius antrąjį metų ketvirtį į ryšio kokybės ir klientų patirties gerinimą investavo 6,3 mln. eurų, o pasibaigus pirmajam metų pusmečiui investicijos iš viso jau pasiekė per 14 mln. eurų – tai 9,2 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2023-aisiais.
Iš viso šiuo metu veikia 1524 operatoriaus bazinės stotys. „Tele2“ toliau plečia ir 5G ryšio tinklą, naujosios kartos ryšiu jau gali naudotis 52,05 proc. Lietuvos populiacijos. Operatorius toliau plečia ir vartotojų labiausiai naudojamą 4G tinklą, užtikrindamas itin gerą greito 4G+++ padengimą Lietuvos gyventojams.
Pirmąjį šių metų pusmetį „Tele2“ pradėjo vartotojams nebeaktualaus 3G ryšio išjungimą. Su 3G technologija visiškai planuojama atsisveikinti iki 2025 m. pabaigos. Palaipsniui atjungiamo 3G dažniai bus pernaudojami dar geresniam 4G ir 5G ryšio veikimui.
Operatorius neseniai sulaukė ir ypatingų įvertinimų – įmonė buvo pripažinta viena klimato lyderių Europoje – pirmauja tarp telekomunikacijų bendrovių visame žemyne bei užėmė antrąją vietą bendrame klimato 2024 m. reitinge. Šį sąrašą „Financial Times“, kartu su statistikos bendrove „Statista“, sudarė jau ketvirtąjį kartą.
Žurnalo „Time“ ir duomenų bei statistikos platformos „Statista“ tvariausių pasaulio bendrovių sąraše „Tele2“ grupė Švedijoje buvo pripažinta kaip klimato lyderė, o pasaulyje pateko tarp 40 geriausiai įvertintų įmonių. Tokį reitingą „Time“ sudarė pirmą kartą ir jame iš viso vertino per 5 tūkst. didžiausių pasaulio bendrovių.

Parašykite komentarą