Verslas

Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui

Vilniaus vakarinėje dalyje, šalia Buivydiškių tvenkinio, pradeda veikti modernus penkių aukštų biurų pastatas „Vestum. Įsikūręs ties viena pagrindinių sostinės sankryžų, kur susikerta Šiaurinė gatvė ir Vakarinis aplinkkelis, naujasis verslo centras ypač domina nuo senamiesčio ir centro spūsčių pavargusius verslo atstovus, kurių veikloje svarbus greitas ir patogus judėjimas. Savo lokacija išsiskiriantis biurų parkas pritaikytas įvairaus dydžio įmonėms, siūlant lanksčias sąlygas hibridinį darbo modelį taikantiems arba plėtros etape esantiems verslams. AB „Norteo“ investicijos į šį pernai pradėtą statyti kompleksą siekia 12 mln. eurų.

Augančiam verslui – augantis biuras

Vilniaus Vakarinėje gatvėje 105 numeriu pažymėtas verslo centras „Vestum“ klientams siūlo 6 tūkst. kv. m nuomojamo ploto, o šalia pastato įrengtoje 4 tūkst. kv. m ploto dengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje numatyta apie 500 vietų darbuotojų ir lankytojų automobiliams. Atsižvelgiant į nuomininkų poreikius, čia taip pat planuojama įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles.

„Projekto sprendimą padiktavo tai, kad Vilniaus vakarinėje dalyje nebuvo pakankamos modernių biurų patalpų pasiūlos. Savo ruožtu šią galimybę pastebėjome keičiantis pačiam miestui – pirmiausia atsiradus Vakariniam aplinkkeliui, o dar labiau dėl suplanuotos Šiaurinės gatvės. Be to, pastaruosius kelerius metus stebėjome ir mažesnių biuro patalpų poreikio augimą, kurį nulėmė populiarėjantys lankstūs darbo grafikai bei mažėjantis darbo vietose nuolat dirbančių žmonių skaičius.

Atsižvelgėme ir į tai, kad apie 50 proc. Vilniaus gyventojų koncentruojasi būtent šioje miesto dalyje. Tokie rajonai kaip Pilaitė yra vieni labiausiai besiplečiančių, o jų gyventojų amžiaus vidurkis vienas mažiausių, čia kuriasi jaunos šeimos. Būtent tokiai potencialių darbdavių ir darbuotojų kategorijai gali būti aktuali darbo vieta verslo centre „Vestum“, siūlančiam visapusišką komfortą“, – pasakoja AB „Norteo“ pardavimų partnerė Jurgita Čepulėnė.

„Vestum“ projektas kurtas taip, kad savo vietą čia atrastų įvairaus dydžio verslo kolektyvai – įvertinus skirtingus erdvės poreikius, čia siūlomos patalpos nuo 52 kv. m iki 1300 kv. m. Siekiant dar didesnio patogumo klientams, čia suteikiamos lanksčios patalpų nuomos planavimo galimybės, todėl augantys verslai gali palaipsniui išsinuomoti daugiau vietos. J. Čepulėnės pastebėjimu, tai gali būti ypač aktualu tiems verslams, kurie šiuo metu neišnaudoja turimos biuro erdvės ir dėl to patiria per dideles išlaidas.

Judama eismo spūstims priešinga kryptimi

Pasak J. Čepulėnės, naujasis verslo centras užpildė trūkumą Vilniaus komercinio nekilnojamojo turto rinkoje, pasiūlydamas ypač patogias susisiekimo sąlygas judriems verslams.

Jos teigimu, „Vestum“ pirmiausia aktualus vidutinio dydžio ir mažoms įmonėms, kurių veikloje reikalingas dažnas ir greitas judėjimas tiek mieste, tiek vykstant į kitas Lietuvos vietoves. Strategiškai pasirinkta projekto lokacija leidžia greičiau pasiekti toliau esančius verslo partnerius ar sandėlių patalpas, išvengiant sostinės centrui būdingų kamščių. Ši vieta ypač patogi atvykstantiems iš Kauno ar Panevėžio.

J. Čepulėnė taip pat atkreipia dėmesį, kad „Vestum“ atsiradimas patogioje susisiekti sostinės vietoje atspindi ir bendrą globalią, o ypač JAV didmiesčiuose pastebimą tendenciją, kai biurų patalpos miestų centruose tuštėja, darbuotojai vis labiau taupo savo kelionių į darbą ir atgal laiką, todėl lengvai pasiekiamų darbo vietų poreikis didėja.

„Šioje miesto dalyje pasirinkus biurą patenkama į eismo srautą, priešingą spūstis kuriančiam judėjimui. Tiek į darbą, tiek atgal čia judama be spūsčių, taip galima sutaupyti iki 2 valandų per dieną. Tai 80 valandų papildomo laisvo laiko per mėnesį, o per metus šis iš didmiesčio atkovotas laikas sudarytų visą mėnesį. Apie tai pagalvota žvelgiant į miesto planą, įvertinus šio projekto vietą prie Šiaurinės gatvės ir Vakarinio aplinkkelio sankryžos. Galime sakyti, kad „Vestum“ yra lengvai pasiekiamas iš visų keturių pagrindinių pasaulio krypčių“, – aiškina AB „Norteo“ atstovė.

Smarkiai padidėję standartai ieškant darbo erdvės

Pasak J. Čepulėnės, tarp priežasčių, paskatinusių imtis „Vestum“ projekto, buvo ir pasikeitęs darbdavių bei pačių darbuotojų požiūris į darbo aplinką. Ekspertės teigimu, dar prieš kelerius metus tai buvo ne itin aktualu, o dabar tampa viena iš esminių sąlygų, verslams renkantis nuomojamą biuro plotą:

„Vis daugiau mažų ir vidutinių įmonių dairosi naujos statybos patalpų tam, kad savo darbuotojams galėtų užtikrinti komfortiškiausias darbo sąlygas. Atsižvelgiant į augančius patogumo ir kokybės poreikius, vystant projektą siekta kuo didesnio patalpų funkcionalumo, todėl tarp kabinetų įrengtos dvigubo stiklo ir aliuminio pertvaros su aukšto lygio garso ir šilumos izoliacija, taip pat šiuolaikiškos vėdinimo, rekuperacijos ir šildymo sistemos“.

Projektuojant darbo erdves daug dėmesio skirta ir jų apšvietimui: čia instaliuoti elektros energiją taupantys LED šviestuvai, o panoraminiai langai užtikrina maksimalią dienos šviesą. Siekiant patalpoms suteikti kuo daugiau natūralios šviesos, naudojami specialaus audinio roletai, kurie apsaugo darbo vietas nuo diskomfortą keliančių tiesioginių saulės spindulių, bet tuo pačiu neužgožia vaizdingos panoramos.

Galiausiai, „Vestum“ išskirtinumą kuria ir žaliojo Vilniaus privalumai. J. Čepulėnė pabrėžia, kad planuojant pastatą buvo siekiama kuo daugiau įsilieti į esančią aplinką ir išsaugoti jau susiformavusį gamtinį karkasą ir jo ypatumus.

„Visa pastato teritorija atvira ne tik mūsų klientams, bet ir visuomenei, todėl Buivydiškių tvenkinio vaizdais bei atskrendančių paukščių perėjimo laikotarpiu gali džiaugtis kiekvienas darbuotojas ir „Vestum“ teritorijos lankytojas“, – sako J. Čepulėnė.

Naujai įkurtas „Vestum“ sparčiai vilioja nuomininkus, tarp kurių ir didieji šalies verslai. Dar iki oficialaus verslo centro atidarymo čia jau buvo užimta 49 proc. siūlomų darbo erdvių. Šiuo metu čia įsikūrusios tokios įmonės kaip „Moki veži“, „Statybų gausa“, „Norteo“, „Nogrid“ bei „SKV“.

Daugiau informacijos: www.vestum.lt

Verslo centrui „Vestum“ pasirinktas generalinis rangovas – nuo 2006 m. rinkoje darbus vykdanti statybos ir statybos valdymo projektų įmonė UAB „Binkauskas ir Stašinskas.

Nekilnojamojo turto plėtotojas AB „Norteo“ pastaruosius vienuoliką metų valdo 120 tūkst. kv. m komercinių nekilnojamojo turto objektų, tarp kurių – 23 tūkst. kv. m logistikos centras Lentvaryje, 9,5 tūkst. kv. m prekybos centras Vilniaus Pilaitės mikrorajone ir kiti projektai.

Pranešimą paskelbė: Karolis Bauba, UAB VRS WPI Vilnius

Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui


Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui


Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui


Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui


Vilniuje atidarytas naujas verslo centras „Vestum“: išskirtinė lokacija judriam verslui

Parašykite komentarą