Verslas

„Realco“: liepą sostinės NT rinka demonstravo pardavimų augimą

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Realco“ duomenimis, liepą NT sostinės pirminėje rinkoje parduoti 241 būstas ir fiksuota 30 sutarčių nutraukimų. Palyginti su birželiu, kuomet buvo parduota 197 būstai, pardavimai išaugo 15 proc., o su praėjusių metų liepa – net 33 proc.

„Džiaugiamės matydami, kad mūsų prognozės, jog liepa bus aktyviausias atostogaujančių metų mėnuo, nepasitvirtino. Pardavimų suaktyvėjimą pirminėje rinkoje jaučiame ir patys su savo projektais – išaugusiomis pirkėjų užklausomis, susitikimais ir sutartimis. Liepa šiuo atžvilgiu buvo vienas aktyviausių pastarųjų metų mėnesių. Taip pat panašu, kad pirkėjai nebelaukia būstų kainų mažėjimo, mažiau gąsdina ir geopolitiniai įvykiai“, – komentuoja „Realco“ pardavimo direktorius Marijonas Chmieliauskas.  

Būstų sandėlis dar nemažėja  

Sostinės pirminės NT rinkos būstų sandėlyje liepą, palyginti su birželiu, nežymiai pamažėjo, tačiau išliko vienas didžiausių pastaraisiais metais. Skaičiuojama, kad pirkėjai galėjo rinktis iš 5087 būstų 134 projektuose ar jų etapuose. Nepradėtose statyti – 405, pastatytuose ar arti statybų pabaigos – 2943, statomi – 1739.

Pasak M. Chmieliausko, liepą būstų sandėlis sostinėje pasipildė 180 naujais būstais dviejuose projektuose ar jų etapuose.

Daugiausia pirkėjų liepą susidomėjo ekonominės ir vidutinės klasės būstais: parduota 140 ekonominės, 79 – vidutinės ir 22 prestižinės klasės būstai. Žirmūnai, Lazdynai ir Verkiai miesto rajonai išliekantys pirkėjų dėmesio centre.

„Realco“ šiuo metu vykdo statybas ir pardavimus gyvenamajame kvartale „Baltupis“, kur rinkai siūlo 155 skirtingo tipo būstus, taip pat parduoda aukštesnės klasės būstus projekte „Vileišio 27“, tęsia prestižinės klasės projekto „Algirdo 3“ statybas. Ispanijos Kosta del Solio pakrantėje bendrovė plėtoja du prabangių vilų projektus ir apartamentus.  

Pranešimą paskelbė: Gintarė Saulytė-Šulgat, UAB „Idea Prima”

„Realco“: liepą sostinės NT rinka demonstravo pardavimų augimą

Parašykite komentarą