IT naujienos

Virtualūs dedikuoti serveriai – stambiems projektams

Debesies talpyklos reikia visiems, kas naudojasi telefonu, todėl įmonės, turinčios bent kelis šimtus klientų turėtų pasirūpinti pakankamai daug vietos savo serveryje. Ypač, jei planuojama paleisti nuosavą programėlę arba klientams suteikti prisijungimą su tam tikrais duomenimis. Gali taip nutikti, kad paprasto VPS serverio nepakaks ir teks pereiti į kur kas aukštesnį lygį. Aukštesnis lygis, aišku, yra VDS – virtualūs dedikuoti serveriai.

Kas yra VDS?

VDS yra serveris, tik jis visas dedikuotas vienam užsakovui. Atrodo jis kaip didelė stora plokštė su daugybe jungčių, ventiliatorių. Bet greičiausiai jo nepamatys nė viena įmonė, užsisakiusi VDS paslaugą. Nes tai Virtualus dedikuotas serveris. Tai reiškia, kad serverio resursai yra valdomi virtualiai – per atstumą. Jei reikia papildomos vietos, duomenų centro darbuotojai tiesiog prideda papildomą diską (SSD NVMe) ir serveryje vietos padaugėja per kelias minutes nuo užsakymo.

VDS serveriai klientui atiduodami visiškai tušti. Juose jis gali daryti, ką tik nori – įdiegti tam tikras valdymo programas, suskirstyti resursus ir serverį taip valdyti net neužeidamas į duomenų centrą.

Kam reikalingi virtualūs dedikuoti serveriai

VDS nuomos paslaugas dažniausiai užsako įmonės, dirbančios su stambiais projektais. Arba tų projektų turi būti labai daug.

  • Nedidelės hostingo kompanijos. Jei orientuojatės į smulkųjį verslą, galite laisvai tapti hostingo kompanija. Jums reikia išsinuomoti virtualų dedikuotą serverį ar net kelis ir juose paruošti hostingo paketus savo esamiems ir būsimiems klientams. Nusiperkate keletą skambių domenų, kad žmonės galėtų susikurti subdomenus ir pirmyn. Tiesa, didmeninio hostingo paslaugas teikiančios įmonės pageidauja apie tokius ketinimus žinoti iš anksto, tada gali pasiūlyti patrauklesnius reseller hostingo pasiūlymus.
  • parduotuvės. Jei elektroninė parduotuvė yra pakankamai didelė ir sparčiai auga, VDS hostingas yra būtinas, kad viskas veiktų nepriekaištingai. Taip galima užtikrinti saugumą ir darbo efektyvumą tiek klientams, tiek darbuotojams.
  • Fintech kompanijos. Tai į finansines paslaugas susitelkusios įmonės, teikiančios paslaugas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, todėl joms būtina išskirtinė hostingo resursų kontrolė. Tam jie renkasi virtualius dedikuotus serverius ir, pageidautina, ne vieną.
  • Interneto paslaugų įmonės. Tai verslai, kurios teikia paslaugas internetu savo klientams. Visi, kas turi savo savitarnos svetaines reikalauja daug vietos savo klientų informacijai ir efektyvių jos valdymo sprendimų.
  • Interneto puslapių kūrėjai. Verslai, kurie kuria svetaines ne tik sau, bet ir kitiems, turi suteikti vietą daugybei kuriamų projektų. Taip pat prieš paleidžiant juos reikia išbandyti dirbtinai sukeltu ar natūraliu srautu. Tam reikalinga daug vietos.
  • Didelės žiniasklaidos kompanijos. Turinys „sveria“ ne vieną megabaitą, tad reikia vietos ir resursų jį laikyti ir apdoroti. Ypač, kai archyvas didėja kiekvienais metais.
  • Mokslo institucijos. Moksliniams tyrimams ir AI sprendimams taip pat reikia itin daug vietos.

Štai, kad virtualius dedikuotus serverius nuomojasi dažniausiai. Be VDS neapsieina nė vienas didesnis projektas.

Parašykite komentarą