Verslas

Lauko dienos sutelkė daugiau kaip 200 Lietuvos ūkininkų

Baigėsi įmonių grupei „KG Group“ priklausančios bendrovės „Kauno grūdai“ pirmą kartą rudenį surengtos lauko dienos, simboliškai pavadintos „Ūkiui, kuris nori augti“. Mėnesį vykusiuose renginiuose dalyvavo daugiau kaip 200 Lietuvos ūkininkų, kuriems bendrovės atstovai patarė, kaip tinkamai paruošti žiemkenčius žiemojimui.

„KG Group“ gamybos grandinėje „nuo lauko iki stalo“ bendradarbiavimas su ūkininkais yra esminė dalis. Būtent nuo iš jų nuperkamo grūdo ir prasideda miltų, džiūvėsėlių, kombinuotųjų pašarų ir kitų mūsų produktų gamyba. Lietuvos ūkininkai yra mūsų partneriai, tad jaučiame atsakomybę už juos ir jų sėkmę. Todėl vystant augalininkystės verslą ūkininkus nuolatos konsultuoja mūsų agronomai, taip pat rengiame seminarus bei praktinius mokymus. Mūsų tikslas – pateikti Lietuvos ūkininkams naujausias žinias ir technologijas, kurios padėtų šalies ūkiams augti“, – sako „KG Group“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

Lauko dienos – jau kelerius metus iš eilės „Kauno grūdų“ organizuojami renginiai, kurie sutelkia ūkininkus iš visos Lietuvos. Tai seminarų ciklas, kurio metu bendrovės specialistai dalijasi patirtimi iš augalininkystės srities: kokias trąšas, augalų apsaugos produktus naudoti, kokios naujos tendencijos augalininkystės technologijose.

Tradiciškai „Kauno grūdai“ lauko dienas rengdavo pavasarį, o šiemet pirmą kartą nuspręsta jas surengti rudenį. „Šiuo metų laiku vyksta pasėlių paruošimas žiemai. Būtent nuo tinkamo paruošimo priklauso būsimas derlius bei jo kokybė. Dėl to nusprendėme ūkininkus pakviesti į rudenines lauko dienas ir suteikti jiems šiam metų laikui aktualios informacijos, kuri mūsų partneriams padėtų išgauti kuo geresnį derlių“, –  sako AB „Kauno grūdai“ Augalininkystės verslo vadovas Gintaras Bagdonas.

Rudeninių lauko dienų „Ūkiui, kuris nori augti“ metu buvo aplankyti Kauno, Kelmės, Panevėžio, Kaišiadorių, Alytaus, Pasvalio, Šakių ir Klaipėdos rajonuose įsikūrę didieji ūkiai. Renginiuose dalyvavę ūkininkai buvo supažindinti su naujomis „Kauno grūdų“ asortimente esančiomis žieminių rapsų ir žieminių kviečių veislėmis, jiems pristatyta, kaip tinkamai rapsus paruošti žiemojimui, kokius augalų apsaugos produktus pasirinkti purškimams, patarta dėl dirvų gerinimo.

„Tai, kad rudeninėse lauko dienose dalyvavo daugiau kaip 200 ūkininkų, rodo, jog šie renginiai iš tiesų reikalingi. Nauda ne tik jų dalyviams, kurie sužino aktualiausią informaciją bei išgirta praktinių patarimų, bet ir mums. Lauko dienų metu iš partnerių išgirstame jiems aktualias problemas, į kurias įsiklausome ir ieškome sprendimų“, –  pažymi Augalininkystės verslo vadovas G. Bagdonas, pridurdamas, kad ūkininkus į lauko dienas tradiciškai pakvies ir pavasarį.

Pranešimą paskelbė: Sandra Vičienė, KG Distribution

Parašykite komentarą