Verslas

Gintautas Mažeika grįžta į „Švaros brolių“ valdybą: įmonė pradeda naują plėtros etapą

Verslo valdymo ekspertas Gintautas Mažeika šiandien grįžta į švaros paslaugų srityje Lietuvoje pirmaujančios bendrovės „Švaros broliai“ valdybą. Kompanija valdybos sudėtį stiprina ir bendradarbiavimą su ilgametę efektyvaus verslo valdymo patirtį turinčiu profesionalu atnaujina ruošdamasi strateginiam žingsniui.

Iki šiol paslaugas tik tiesiogiai klientams teikusi bendrovė „Švaros broliai“ tampa ir franšizės davėja bei planuoja aktyvią plėtrą kitose Baltijos šalyse. Užtikrinti sėkmingą naujo plėtros etapo įgyvendinimą ir efektyvinti valdomų objektų tinklą – pagrindinės sustiprintai bei išplėstai įmonės valdybai keliamos užduotys.

„G. Mažeika – verslo valdymo profesionalas, kurio patirtį ir kompetencijas veiklų sukoncentravimui bei sėkmingam augimui esame pasitelkę ir anksčiau. Šįkart G. Mažeikos prisijungimas prie valdybos žymi naują „Švaros brolių“ brandos etapą.

Subūrėme ekspertiškumu grįstą vadovų komandą, remdamiesi savo ir tarptautine patirtimi išauginome itin stiprias kompetencijas švaros paslaugų srityje bei atidžiai ištyrėme rinką – esame pasiruošę tunelinių plovyklų franšizę pasiūlyti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje”, – teigia vienas iš kompanijos įkūrėjų, generalinis direktorius Evaldas Kinderis.

G. Mažeika įmonės planus tarptautinei plėtrai vertina kaip ambicingus, bet realius ir savalaikius.

„Švaros broliai“ išgyveno net kelis itin greito augimo etapus ir šiandien jau gali būti vertinama kaip brandi organizacija. Nuosekliai tolimesnei plėtrai dabar svarbiausia – stabilumas, tvarus ir atsakingas verslo bei finansų valdymas. Užtikrinus visa tai, „Švaros brolių“ sukauptos žinios ir suburti ekspertai gali sukurti dar vieną sėkmės istoriją Lietuvai – čia gimusį verslo modelį sėkmingai plėtoti kitose šalyse“, – sako verslo valdymo paslaugų įmonės „Mažeika ir partneriai“ vadovas.

Tunelinių plovyklų populiarumas auga šimtais procentų

2017 metais „Švaros broliai“ Lietuvos rinkai pristatė naują, ypač technologiškai pažangią automobilių priežiūros paslaugą – tunelines plovyklas. Per trejus metus kompanija sukūrė 7 plovyklų tinklą ir šiemet planuoja jį plėsti.

Per paskutinius trejus metus tunelinėmis plovyklomis lietuviai naudojosi beveik 2,4 mln. kartų. Iš jų daugiau kaip 1,2 mln. kartų – 2019-aisiais.

Lyginant 2017 ir 2018 m., plovimų skaičius augo daugiau kaip 3,2 karto, nors per tą laikotarpį buvo atidaryta tik viena nauja tunelinė plovykla. Lyginant 2018 ir 2019 m. rezultatus, plovimų skaičius augo beveik dvigubai – 1,7 karto. Prie to prisidėjo ir antroje metų pusėje atidaryta galingiausia plovykla Europoje – ji duris atvėrė Klaipėdoje.

„Lygiai prieš trejus metus atidarėme pirmąją tunelinę plovyklą Kaune. Tai žymi naują etapą ne tik mums, bet ir Lietuvos rinkai: pristatėme visiškai naują automobilių priežiūros principą, keičiantį vairuotojų įpročius.

Tunelinė plovykla remiasi itin pažangiomis technologijomis: automobiliai plaunami ir džiovinami tuo metu, kai juda konvejeriu, todėl plovimas užtrunka gerokai trumpiau, tačiau nesikeičia jo kokybė. Per šį laikotarpį daug investavome ne tik į infrastruktūrą, tačiau ir į vairuotojų edukaciją, naujų įpročių formavimą. Siekdami, kad vartotojai reguliariai naudotųsi tunelinėmis plovyklomis, tinklą plėtojome strategiškai patogiose vietose trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose“, – teigia Ignas Pranskevičius, „Švaros brolių“ vykdomasis direktorius.

Kartu su G. Mažeika „Švaros brolių“ valdybą taip pat sudaro jos pirmininkas E. Kinderis bei nariai Andrius Kinderis ir Česlovas Sokolovski.

„Švaros broliai“ yra didžiausias Lietuvoje specializuotas automobilių plovimo ir patalpų valymo tinklas, jau du dešimtmečius teikiantis visapusiškas švaros paslaugas. Bendrovė valdo savitarnos plovyklų, švaros centrų ir itin pažangių tunelinių plovyklų tinklą penkiuose Lietuvos miestuose.

Parašykite komentarą